Project     Woonhuis Voorweide te Castricum

Opdracht  Zonnepanelen installatie aanbrengen + energie scan elektra verbruik

Uitvoering    Februari 2016

Betreft nieuwbouw tussenwoning met een redelijk hoog elektra verbruik. Voor het dak aan de voorzijde van de woning zijn zonnepanelen gewenst en voor de rest van de woning zijn de energie verbruiken in kaart gebracht van de bestaande apparatuur.

Voor de zonnepanelen is een maat oplossing gezocht om een zo hoog mogelijke opbrengst te krijgen uit het dak. Hoewel het geheel een standaard dak lijkt is door de oriƫntatie van het dak op het Zuid Oosten, in de middag een schaduwval van de dakkapel op een deel van het dakvlak. Hierdoor is de terugverdientijd van een standaard installatie +/- 12 jaar. Gekozen is voor een zonnepanelen installatie van Solar Frontier met 10 stuks SF-170 Cis panelen. Deze panelen werken individueel en hebben nauwelijks last schaduwval. Hierdoor kan de terugverdientijd naar +/- 7,5 jaar teruggebracht worden.

Voor de energie scan van de woning is uiteindelijk de bestaande koelkasten als boosdoener naar voren gekomen met een stroomverbruik van 700 kWh per jaar. Deze is inmiddels vervangen voor een model van 150 kWh per jaar.