Het plaatsing van zonnepanelen kan voor het reduceren van uw energierekening een goede keuze zijn. Het is echter wel belangrijk om te realiseren dat hiermee nog steeds geen energie bespaard wordt, maar alleen stroom opgewekt wordt.

Daarom komen we altijd langs om de situatie ter plaatse in kaart te brengen, waarbij we niet alleen naar de mogelijkheden voor zonnepanelen kijken, maar ook het elektra verbruik van apparatuur als verlichting, afzuiging en pompen bekijken. Deze apparaten gebruiken vaak meer stroom dan je denkt en ook daar is vaak relatief eenvoudig energiebesparing op te realiseren.

Ook nemen wij het gasverbruik mee in onze opname omdat hier vaak door een andere temperatuurregeling of isolatie flink op bespaard kan worden. De gasrekening is namelijk 70% van de totale energierekening, besparing van gasverbruik is daarom financieel vaak erg interessant.

Met al deze gegevens maken wij een overzicht van de investeringsmogelijkheden om energie te besparen, waarbij aandacht is voor de verwachte terugverdientijd.

In de praktijk blijkt dat het vervangen van een ventilatiebox, de pomp van de vloerverwarming of van een aanpassing in de verlichting, veel kleinere investering vragen en ook veel rendement opleveren.

Een nieuwe methode om het gasverbruik terug te brengen en het comfort van de woning te verhogen is het plaatsen van een Honeywell Evohome systeem. Het mooie aan dit systeem is dat de temperatuur in iedere ruimte in de woning apart ingesteld kan worden. Dit geeft een enorme comfort verbetering van uw woning (nooit meer een koude badkamer of studeerkamer!), maar maakt daarnaast ook een gasbesparing van 30% mogelijk! Dit komt omdat het nu niet meer nodig is om de thermostaat in de woonkamer omhoog te zetten als de hal, badkamer of slaapkamer warm moet worden.

Ook plaatsen wij warmtepompen, waardoor de verwarming van de woning een combinatie wordt tussen de bestaande cv ketel en een warmtepomp. De grote besparing die hiermee behaald wordt is dat de warmte uit de buitenlucht onttrokken wordt en gratis is. Dit betekent een forse daling van de gasrekening! Dit systeem vraagt een hogere investering, maar levert - ondanks een stijging van het stroomverbruik - ook de grootste energiebesparing op. Het kan ook zeer interessant zijn om de installatie van een warmtepomp te combineren met het plaatsen van zonnepanelen.
Projecten