Project     Triade toren 1 te Castricum

Opdracht  Geluidsproblemen en stankoverlast via WTW ventilatiesysteem

Uitvoering

Betreft complex wat opgeleverd is in 2009 en waar sinds oplevering geluidsoverlast is en waar in 50% van de woningen stankoverlast is via het WTW ventilatiesysteem. Doordat zowel de bouwkundig aannemer als de installateur failliet zijn gegaan was er geen partij meer aansprakelijk om de problemen op te lossen.

De geluidstechnische problemen werden uiteindelijk veroorzaakt door een verkeerd type ophangbeugel gebruikt waardoor de woningmeterkasten als een klankkast ging functioneren.

De stankoverlast welke door het WTW ventilatiesysteem in de woningen kwam werd veroorzaakt door diversen installatie fouten. De gecombineerde dakkappen waar een gestapelde woningstrang op aangesloten was bleek in de woningen verkeerd aangesloten te zijn waardoor er rioollucht en rookgassen van de cv ketels, deels terug de woningen ingezogen werden. Tevens bleken niet alle aansluitingen op de hoofdkanalen niet voorzien te zijn van terugslagkleppen of vast te zitten.

Om deze problemen op te lossen is door ons een plan van aanpak gemaakt zodat de overlast voor de bewoners beperkt kon worden tot enkele uren waarin de filters vernieuwd, luchtkanaal aansluiting omgezet en terugslakleppen geplaatst of weer gangbaar gemaakt. Tevens zijn in dit complex op ons advies ventilatiesystemen gereinigd.


Afbeelding